Projenin Amacı

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi”,  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”,  öğrencilerin dilimizi daha iyi öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir. Bu proje kapsamında, öğrencilere Türkçemizin zenginlikleri tanıtılmakta ve öğrenciler dilimizi daha etkili bir şekilde kullanmaları için teşvik edilmektedir.

Bu kapsamda okulumuz 3/A sınıfı "Anlat Bakalım" oyunu oynadılar.

Ara

Öğrenci ve velilerimizle geleneksel çocuk oyunları oynadık.

Ara

Öğrencilerimiz zeka oyunları oynayarak eğlendiler

Akıl ve zeka oyunları çocuklarımızın zihinsel, düşünsel gelişiminde çok önemli bir alan. Ayrıca günümüzde teknoloji bağımlılığı ciddiye alınması gereken bir bağımlılık türü. Hem bunu aşmak hem de çocuklarımızın zihinsel, düşünsel gelişimini sağlamak adına okul idaresi ve öğretmenler olarak zeka oyunlarına önem veriyoruz. Bu yüzden serbest etkinlik derslerinde gerek kütüphanede gerekse de sınıflarda oyunlarımızı oynuyor ve yarışmalar düzenliyoruz.

Öğrencilerimiz, zeka oyunları sayesinde televizyondan uzak bilgisayardan uzak vakit geçirmeyi öğrendi. Kendi kendine vakit geçirebilen öğrencilerimiz oldu.

Okulumuz 4/A ve 3/G sınıfının Sinema Etkinliği ️

Ara

Okulumuz ve Batman Üniversitesi işbirliğiyle öğrencilerimiz tarafından Batı Raman Kampüsünde "Fidan Dikme Etkinliği" gerçekleştirildi.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yeşili sevdirmek, korumak, bilgilendirmek ve ağaç dikmenin önemini anlatmak için yapılan etkinlikte; önce nasıl fidan dikileceğinin eğitimini alan çocuklarımız ardından fidan dikme çalışmasına katılıp “Bizim de Bir Fidanımız Olsun” diyerek fidan diktiler. Fidanları dikerken, toprağın da zevkini yaşayan çocuklarımız ağaçlarını diktikten sonra can suyu verdiler.

Ara

Okulumuz 4/C Sınıfı. "Bir Başkadır Benim Memleketim Köşesi"

Ara

1. “Ebru sanatı, farklı renklerin, farklı şekillerle buluştuğu bir güzellik oyunudur.”

Ara

Haftalık düzenli olarak tüm sınıflar düzeyinde en çok kitap okuyan öğrencilerimizi "KİTAP KURDU" olarak seçiyoruz.

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası sınıflarımızda kutlandı 🫑

Ara

Okulumuzda insan hakları günü kutlandı.

Irk, dil ve din ayrımı gözetmeden bütün insanların temel haklarını beyan eden İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, 10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilmiştir. Bu önemli bildirgenin kabulü her yıl tüm dünyada 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu vesileyle 10 Aralık İnsan Hakları Günü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı

''En büyük engel SEVGİSİZLİKTİR''

Evde Eğitim Gören Öğrencimizi Okul Müdürümüz ve Öğretmenlerimizle Ziyaret Ettik.️️

Ögrencilerimiz deney yaptı.

Ara

Okulumuzda öğrencilerimizle Ebru Sanatı Uygulaması yaptık.Öğrencilerimiz ebru sanatı etkinliği yaparak hem eğlendiler hem öğrendiler.

Ara

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından velilerimize “Teknoloji Bağımlılığı” , “Tütün Bağımlılığı” , “ Sağlıklı Yaşam” konularında seminer verildi.

Ara

Okulumuz Müdür Yardımcısı Ömer AFŞİN "Doğa İçin Dost Adımlar" adlı Uluslararası eTwinning Projesine katılarak okulumuzu temsil etmektedir. Başlamış olduğu projede kendisine başarılar diliyoruz. Proje kapsamında yapılan etkinlikleri sizlerle paylaşacağız.