''SPORU SEV, YEDİĞİNE DİKKAT ET; SEN DE OBEZİTE İLE MÜCADELE ET.''

Okulumuz öğrencilerine ''Çocukluk Çağında Obezite'' adlı seminer verildi.

Özel Batman Dünya Hastanesi Diyetisyeni İrem KALAYCI , öğrencilerimize verdiği seminerde, çağın hastalığı olan ve okul çağında fark edilip önlenmesi gereken obezite konusunda bilinçlendirerek, sağlıklı yaşam için neler yapmaları gerektiği hakkında bilgi verdi.

Diyetisyen İrem KALAYCI seminerle ilgili sunları söyledi: Seminerin verilmesindeki amaç çocukluk dönemindeki obeziteye ve olası risklerine dikkat çekerek, halk sağlığı açısından sonuçlarını ve sorunun çözüm yollarını ortaya koymaktır. Obezite eğilimi özellikle çocuklarda alarm verici düzeydedir ve bu yaş grubunda yıllık artış giderek büyümektedir. Hareketsiz yaşam tarzı ve yanlış beslenme alışkanlıkları, obezitenin başlıca nedenleri olup çocukluk yaşından itibaren doğru beslenme bilincinin artırılması gerekmektedir. Çocukluk çağı obezitesiyle mücadele etmek ülkemizin geleceği için de son derece önemlidir. Bu açıdan öğrencilerimizin konu ile ilgili bilgilendirilmesini, sağlıklı yaşam için nasıl sağlıklı beslenmeleri gerektiğini öğrenmelerini istedik.

Okul Müdürümüz Emin EZGİN:’’ obezite hakkında toplumdaki farkındalığın arttırılması, günlük yeme alışkanlıklarının sağlıklı yöne kaydırılması, fiziksel aktivite düzeyinin yükseltilmesi ve diğer sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması önem taşımaktadır. Bu amaçla düzenlediğimiz “Çocukluk Çağında Obezite” adlı  seminerinin belirlenen hedeflere ulaşmada yararlı olacağına inanıyoruz. Özel Batman Dünya Hastanesi Diyetisyeni İrem  KALAYCI’ya çocuklarımızın sağlıklı yetişmeleri adına vermiş olduğu seminer için çok teşekkür ederim.

Seminerimiz karşılıklı soru - cevap şeklinde sona erdi.

06-01-202406-01-202406-01-202406-01-202406-01-202406-01-202406-01-202406-01-202406-01-2024

Yayın: 06.01.2024 - Güncelleme: 06.01.2024 12:22 - Görüntülenme: 215